Immundempende medikamenter og koronavirussykdom
Mange pasienter med hudsykdommer står på immundempende behandling og har spørsmål vedrørende deres hudsykdom og koronavirussykdom (covid-19). Vi ønsker her å informere om noen momenter knyttet til disse spørsmålene.
Hudlege Nils-Jørgen Mørk
16. mars 2020
|
immundempende, covid-19

Om risiko

Om du har psoriasis, eksem eller annen hudsykdom er du ikke i en risikogruppe for å pådra deg koronavirussykdom. Du skal følge til enhver tid gjeldende anbefalinger fra myndighetene og trenger ikke å isolere deg ytterligere enn det som er anbefalt.

Skulle du få koronavirussykdom skal du vite at de aller fleste blir helt friske etter noen dagers influensalignende sykdom. Det er spesielt eldre og pasienter med underliggende alvorlig sykdom som kan bli alvorlig syke. Som ved alle typer infeksjoner kan din psoriasis forverres av infeksjonen og da gjelder det at du vet hva du skal smøre deg med.


Om immundempende medisiner

Immundempende midler brukes til å dempe betennelsestilstanden ved f.eks. psoriasis. Slike medikamenter demper vårt immunsystem - noe som gjør at man kan bli mer mottagelig for infeksjoner.

Pasienter som bruker immundempende medikamenter, enten det er Metotreksat, biologiske eller andre tilsvarende medikamenter, skal ikke stoppe behandling. Du skal fortsette medikasjonen som før.
Dersom man står på immundempende medisiner og blir syk, anbefales det å kontakte fastlege for å få råd knyttet til ulike tiltak. Følg fastlegekontorets rutiner i forhold til hvordan du skal kontakte dem.

Vi anbefaler å følge med på Folkehelseinstituttets informasjonssider, se her.

Les også tips for hyppig håndvask og tørre hender her.

Mer informasjon

Koronavirus - fakta, råd og tiltak, ved Folkehelseinstituttet (FHI). Klikk her

Råd og informasjon til risikogrupper, ved Folkehelseinstituttet (FHI). Klikk her

Råd for tørre hender ved hyppig håndvask, artikkel ved Askin. Klikk her

Last ned applikasjonen gratis

Vi er en norsk spesialisthelsetjeneste innen hud. Våre hudleger gir deg spesialistkonsultasjon og e-resepter rett til mobilen.

Last ned applikasjonen gratis

Vi er en norsk spesialisthelsetjeneste innen hud. Våre hudleger gir deg spesialistkonsultasjon og e-resepter rett til mobilen.

Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 9 - 15)
post@askin.no