Askin logo
Skrevet av:
Jon Anders Halvorsen
Spesialist i Hudsykdommer

Hudtagger (skin tags)

En hudtagg, også kjent på engelsk som skin tag, er en svært vanlig hudforandring. Den er hudfarget eller brun, myk, noen millimeter stor og henger som en liten stilk ut fra huden.

Hugtagger ses hos både menn og kvinner, ofte i høyere aldre. De finnes oftest i hudfoldene - nakken, armhulene og lysken.

Hudtagg

Hva er årsaker til hudtagger?

De er vanligere hos dem med diabetes eller overvekt. Årsaken til at de ses oftere i hudfolder kommer trolig av at gnidning og hudirritasjon øker risiko for å få hudtagger. Graviditet kan også trigge hudtagger. Eksakt årsak er ofte ikke mulig å angi.

Hvordan behandles det?

Behandling er ofte ikke nødvendig, men det er viktig at hudtagger ikke forveksles med hudkreft eller andre farlige hudsykdommer. Mange ønsker å fjerne dette av utseendemessige årsaker. Fastlege eller hudlege kan klippe dem av med saks eller brenne dem vekk. Pasienten selv kan også «kvele» en hudtagg ved å knyte en tynn tråd rundt dem, og etter et par dager vil den falle av og etterlate seg et lite sår.

Vanlige spørsmål om Askin:

Les flere svar på vanlige spørsmål
Har du hudplager?
Å få tilgang til lege som er spesialist på hudplager kan være veldig vanskelig og ta lang tid. Askin gir deg direkte tilgang til hjelp fra hudlege og riktig resept, helt digitalt. Du slipper å vente i ukesvis på en henvisning.

Få hjelp av en av våre hudleger innen 24 timer ved å sende oss bilder av dine hudplager. Får du resept, følges du automatisk opp av din hudlege.

Send bilder og få en vurdering
Bildekonsultasjon 595 kr
Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 8 - 16)
post@askin.no