Askin logo
Skrevet av:
Hudlege Michael Zangani
Spesialist i Hudsykdommer

Tre områder på kroppen du ofte glemmer å smøre

Vi vet at det er viktig å drikke minst åtte glass vann daglig. Huden vår derimot må også tas vare på fra utsiden slik at vi kan sikre tilførsel av riktige ingredienser til huden. Dette gjelder særlig i kjøligere klima. Riktig hydrering av huden kan styrke hudens egne naturlige fuktproduksjon og forsterke beskyttelsesbarrieren for å hindre tap av fukt. Vi er flinke til å smøre ansiktet men glemmer ofte andre deler av kroppen. Husk at en god fuktighetskrem skal inneholde ingredienser som stimulerer huden. Her er tre områder på kroppen som ofte blir forsømt.

Øynene

Huden rundt øynene dine er den tynneste på kroppen din – tykkelsen er på ca. 0,5 mm - og er også et av de stedene som begynner først å vise tegn til aldring. Her viser huden umiddelbart hvor hydrert eller dehydrert du er. Det er også et sted hvor mørkeringer begynner å oppstå enten genetisk eller for eksempel pga søvnmangel. Løsningen er øyekrem som inneholder for eksempel koffein og antioksidanter som ikke irriterer huden. Koffein kan redusere hevelse og  antioksidanter vil bidra til å reverseresolskader, beskytte og styrke kollagenet i huden. Øyekrem bør påføres morgen og kveld etter at du har renset huden.  


Føttene

Huden på føttene er noe av det tykkeste på kroppen din, og folk forsømmer ofte å ta vare på foten. Huden blir ofte hard og tørr.  En ting er at det ikke ser særlig attraktiv ut, men huden kan også sprekke og det kan være en inngangsport for bakterier. Det er best å fukte huden etter at du har dusjet.

Huden rundt neglene

Det fortykkede laget av hud som omgir både finger og tånegler krever også hydrering daglig.

Vanlige spørsmål om Askin:

Les flere svar på vanlige spørsmål
Har du hudplager?
Å få tilgang til lege som er spesialist på hudplager kan være veldig vanskelig og ta lang tid. Askin gir deg direkte tilgang til hjelp fra hudlege og riktig resept, helt digitalt. Du slipper å vente i ukesvis på en henvisning.

Få hjelp av en av våre hudleger innen 24 timer ved å sende oss bilder av dine hudplager. Får du resept, følges du automatisk opp av din hudlege.

Send bilder og få en vurdering
Bildekonsultasjon 595 kr
Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 8 - 16)
post@askin.no