Askin logo
Skrevet av:
Hudlege Jon Anders Halvorsen
Spesialist i Hudsykdommer

Når armene klør!

Har du kløe på utsiden av armene? Klorer du deg uten at det er utslett å se i huden? Kan du svare ja på disse spørsmålene, da har du kanskje tilstanden brakioradial kløe.

Hva kjennetegner brakioradial kløe?

Denne tilstanden har noen kjennetegn. Det er kløe på yttersidene av underarmene eller overarmene, altså på armens strekkside. Mange forteller at huden både klør, stikker og brenner. Det å legge en ispose på huden kan lindre kløen. Kløen kan variere i løpet av året, og mange har mest kløe på høsten. Det er voksne, særlig kvinner over 40 år som er utsatt. Lyshudede som har vært mye i sola har også lettere for å få det.

Årsak

Årsaken til brakioradial kløe er ukjent. En av teoriene går ut på at solens stråler gjennom flere tiår skader de ytterste nervene i huden. En annen teori er at det er nerver i klem i nakken som blir irritert.

Behandling

Behandlingen kan være vanskelig. For noen med milde plager kan bare informasjon om tilstanden være nok. Solbeskyttelse kan ha effekt, men ikke forvent effekt med det samme! Ulike kremer og noen ganger tabletter, kan lindre. Siden det er mange ulike hudsykdommer som kan gi kløe, så bør du bli undersøkt av en hudlege for å bekrefte diagnosen. Siden diagnosen er «ny», er det først etter årtusenskiftet at tilstanden har vært kjent blant leger.

Vanlige spørsmål om Askin:

Les flere svar på vanlige spørsmål
Har du hudplager?
Å få tilgang til lege som er spesialist på hudplager kan være veldig vanskelig og ta lang tid. Askin gir deg direkte tilgang til hjelp fra hudlege og riktig resept, helt digitalt. Du slipper å vente i ukesvis på en henvisning.

Få hjelp av en av våre hudleger innen 24 timer ved å sende oss bilder av dine hudplager. Får du resept, følges du automatisk opp av din hudlege.

Send bilder og få en vurdering
Bildekonsultasjon 595 kr
Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 8 - 16)
post@askin.no