Nyhetsak hos Askin

Avtale med Oslo kommune

04.01.2021
Skrevet av

Beboere på kommunale sykehjem i Oslo vil nå få raskere og bedre behandling for sine hudlidelser. Det er klart etter at Oslo kommune har inngått et samarbeid med den digitale hudlegetjenesten Askin.

Fra Sykehjemsetaten: "Det har vært et ønske fra legene å få på plass en slik avtale og med dagens pandemi-situasjon vil teledermatologi være til enda større hjelp for våre institusjoner. Ved å ta i bruk teledermatologi for behandling av hudlidelser vil legene ha enkel tilgang til spesialist vurdering på området og behandling kan starte opp raskt. Det kan redusere faren for at hudlidelsen feilbehandles eller utvikler seg mens beboer/pasient står i kø for behandling hos spesialisthelsetjenesten. Det medfører også stor belasting for beboer / pasient å måtte reise til spesialist. Forskning viser at ved å ta i bruk teledermatologi kan opptil 70% av pasientene unngå å oppsøke hudlege på vanlig måte. Vi unngår også at medarbeidere bruker tid på følge og transport."

Den nye avtalen mellom Oslo kommune og Askin gjør at beboere ved sykehjem i kommunen som har hudlidelser slipper å vente i flere måneder for å få hjelp for sine plager en hos en hudspesialist. Man slipper også kostnadskrevende og utfordrende transport av beboere/pasienter fra sykehjem til spesialist. Ved bruk av den nye digitale tjenesten er pasienten sikret vurdering og behandling i løpet av 24-48 timer.

Enkelt å komme i gang

Vi er en norsk spesialisthelsetjeneste innen hud. Våre hudleger gir deg spesialistkonsultasjon og e-resepter helt digitalt.

Askin mobilapp

Last ned applikasjonen gratis

Vi er en norsk spesialisthelsetjeneste innen hud. Våre hudleger gir deg spesialistkonsultasjon og e-resepter rett til mobilen.

Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 8 - 16)
post@askin.no
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Askin