Askin logo
Skrevet av:
Hudlege Michael Zangani
Spesialist i Hudsykdommer

Seks typiske problemer med vinterhud og deres løsninger

Den kalde, norske vinteren kan være hard mot huden. Her kan du lese om typiske plager med vinterhud, og hvordan du holder huden din frisk og sterk om vinteren.

1. Tørr hud

Vinterluften kan væreganske hard – sœrlig for de som allerede sliter med tørr hud fra før. Sørg for at du velger en fuktighetskrem som gir ekstra fukt. Bruk gjerne nattkrem som oftest er rikere på fukt. Ta gjerne korte dusjer og ikke bruk for varmt vann.

2. Dehydrert hud

Tørrhet og dehydrering er ikke synonymer - de refererer faktisk til to helt forskjellige hudforhold. Dehydrert hud føles ikke alltid flassende eller kløende - den kan til og med føles fet. Her er oftest hudbarrieren ikke optimal og huden taper fukt. Det kan også bidra til irritasjon og rødhet.  Bruk gjerne dagkrem som er rettet mot hudbarrieren.

3. Sprukken hud

Hvis du tilbringer mye tid ute i kulden kan det dannes sprekker i huden.  Dette er resultat av kombinasjonen dehydrering, soleksponering og vind. Tynn hud er mest utsatt og forebygging er viktigst.  Smør deg gjerne før du går ut.


4. Fet hud

Blir huden for tørr kan dessverre talgkjertler begynne å overprodusere talg for å kompensere. Derfor er det mange som får fet hud om vinteren og ikke minst akneutbrudd.


5. Sprukne lepper

Bruk gjerne alkoholfri leppepomade som også har beroligende effekt på leppene. Anbefaler også at du masserer leppene 1 minutt med pekefingeren 3 ganger daglig.


6. Tørre hender og føtter

Dine hender og føtter er er også utsatte om vinteren.  Huden på hender er veldig tynn og ganske utsatt. Her er det viktig å bruke fuktighetskrem egnet for tørre hender som inneholder rikelig med glycerin eller karbamid.  Føttene trenger også ekstra omsorg om vinteren. Her, også som for hender, bør det brukes rikelig fukt. Smør gjerne føttene med fuktighetskrem, ha på sokker og sov med dem.


Vanlige spørsmål om Askin:

Les flere svar på vanlige spørsmål
Har du hudplager?
Å få tilgang til lege som er spesialist på hudplager kan være veldig vanskelig og ta lang tid. Askin gir deg direkte tilgang til hjelp fra hudlege og riktig resept, helt digitalt. Du slipper å vente i ukesvis på en henvisning.

Få hjelp av en av våre hudleger innen 24 timer ved å sende oss bilder av dine hudplager. Får du resept, følges du automatisk opp av din hudlege.

Send bilder og få en vurdering
Bildekonsultasjon 595 kr
Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 8 - 16)
post@askin.no