Askin logo
Fagartikler
>
melasme
Melasme

Melasme

Skrevet av:
Hudlege Elin Holthe Johnsen
Spesialist i hudsykdommer
Publisert:
11. august 2021

Melasme er en vanlig årsak til brune pigmentflekker i ansiktet.

Oftest ses det midt i pannen eller øvre kinn og overleppene. Det er oftest kvinner mellom 20 og 40 år som rammes. Hos noen utløses melasme av p-piller og noen utvikler det i  graviditet ,men oftes finner man ingen årsak. Arv kan være en faktor. Pigmentet bli ofte tydeligere på sommeren og det anbefales forsiktighet med sol.

 

Finnes det behandling?

Det er viktig å beskytte seg spesielt godt mot sol. Det anbefales høy solfaktor; SPF 50. Det er også viktig for at eventuell behandling med blekende kremer (A-vitamin og hydroquinone), kjemisk peeling eller laserbehandling skal være effektiv. Laserbehandling kan gi forverring og benyttes med forsiktighet og kun ved lys hudtype i tillfeller der pigmentet vurderes å ligge overfladisk i huden og ikke dypere. Pigmentet vil ofte komme tilbake på sikt, men god solbeskyttelse kan motvirke til en viss grad.

Vanlige spørsmål om Askin:

Les flere svar på vanlige spørsmål
Gå til artikkel
Har du hudplager?
Å få tilgang til lege som er spesialist på hudplager kan være veldig vanskelig og ta lang tid. Askin gir deg direkte tilgang til hjelp fra hudlege og riktig resept, helt digitalt. Du slipper å vente i ukesvis på en henvisning.

Få hjelp av en av våre hudleger innen 24 timer ved å sende oss bilder av dine hudplager. Får du resept, følges du automatisk opp av din hudlege.

Send bilder og få en vurdering
Bildekonsultasjon 595 kr
Hudplager? Få hjelp av spesialist
Kontoradresse
Rosenholmveien 25
1414 Trollåsen
Postadresse
Postboks 474 Bedriftssenteret
1411 Kolbotn
Kontakt
Telefon sentralbord
64 80 90 90 (hverdager 8 - 16)
post@askin.no